Bye Bye Boracay!



Hejdå Boracay och Filippinerna! Igår drog vi, fort som fan! Som att dra bort ett plåster. Det var då eller aldrig. Dessutom höll jag på att bli riktigt tjock där. Nu landar vi snart på Bali! HARE BRA HEJ!

Boracay me red!



Här sitter jag med en mangoshake och njuter av livet tror ni! MEN! Då kan jag berätta att det inte är 100 procent sant för jag har bränt mig! Jorå, tvingas sitta i skuggan med alla tjocka panchisar med en bandana runt min arma panna. Dessutom svider spf 50 i ögonen på mig! Känns det bättre nu? Den bjuder jag på! Vi dinglar sönder livet här på Boracay, Filippinerna som vi kom till för någon dag sen. Hitills har jag hunnit läsa 200 sidor Twilight, ätit 20 pannkakor, druckit 30 shakes, kört en bodyscrub och såklart solat sönder mig själv. Min mobil vill inte fungera i Filippinerna så glöm den några dagar framöver för här tänker vi stanna en stund! Saknar er där hemma- Pinglor! Ni skulle sitta fint i baren och familjen ni skulle ligga fint här på stranden! PUSS




Vi bor på Bora Bora Inn.


Vår trädgård!






Strandpromenaden!


Manikyrtime.






Han sprang förbi och jonglerade..


Jag nöjde mig med ett graciöst svanhopp.


Hong Kong me crazy!



HEJ! Det är med stor glädje jag kan medela att jag överlevde alla hjärtans dag i Hong Kong! Vilket är en bravad med tanke på att det bara osade löve där. Vi såg 35 stycken tjejer med Feta buketter på armen inom loppet av 20 minuter. Men det gjorde inget för vi kirrade en date i världsklass. Först kollade vi på The Symphony of lights, ljusshowen där alla Hong Kongs byggnader lyser upp med laserlampor till musik! Asballt. Sen blev det grekiskt och en jäkligt god Blue Hawaiian på Rikki i Soho. Och vad gjorde vi mer i Hong Kong då? Vii cruisade från Kowloon till Hong Kong island och spanade in Hong Kong från vattnet, vi drog en spårvagn till Causway Bay för att spana in diverse affärer och Time Square, vi flanerade längs med Avenue of Stars och spanade in Jackie Chan och Bruce Lees händer. Och en massa andras också men vem fan var dem liksom? Vi gick på Hong Kongs Museum of Art och tittade på den häftigaste utsällningen jag sett om turismen på 1600-talets Kina, man fick guideböcker "som inte bör användas på 2000-talet". Vi spanade in Space Museum också men det var 10 kr rakt ner i sjön, även fast jag fick försöka rädda världen från en metior.. Sen har vi dragit några varv i Mid-Levels Escalator som är en radda rulltrappor upp genom olika kvarter, vi råkade dock bestiga Hong Kong första gången vi skulle prova på den briljanta idén så när vi kom dit visade det sig att vi kom till slutet av trapporna som såklart rullade uppåt mellan 10.00-00.00. Men vi gjorde om och gjorde rätt och hittade till Tacobar där jag avnjöt den godaste mango margaritan och quesadillan någonsin! Jag har dessutom haft några fina moments i några av alla gallerior Hong Kong har där Zara, Monki och HM huserat. Den finaste röda bikinin är min! I övrigt så behöver du inte oroa dig pappa, min kamera lever fortfarande, hade bara råkat trycka på fel knappar..


Neonskyltarna slogs om plats.


Drog en fika på Geláre i Mongkok, shoppingmyllret.


Bananchokladshake och en våffla på den!


The Ladies Market.




God Natt Hong Kong.


God Morgon Starbucks!


Hong Kong went London med metron.


Hong Kong Island!


Spårvagnarna påminde om när Harry Potter åkte buss genom London och den var tvungen att smala till sig för att komma igenom två bilar. HAHA youu know.


En liten random marknad på en bakgata vid Queensroad.


En till liten marknad vid Queensroad.




2011 är kaninens år om någon undrar.


Den ena skyskrapan var högre än den andra!


HM Hong Kong till min lycka! Finn ett fel.


St. John's Cathedral mitt bland skyskraporna.


The Peaktram.




Jag och James Bond?




The Victoria Peak.


Asmusiga Soho!


Mid-Levels Escalator, 800 meter underbar rulltrappa.


Felicia goes Abba for breakfast.


God Morgon Elin och Starbucks.


En av många Söta affärer.


Hong Kong Museum of Art!


Kinas turismutställning - St. John's Cathedral förr i tiden.


En utställning där vi fick prova på att vara blinda och talla på skulpturer i rörelse.


Hong Kong Island!






Hong Kong Space Museum..










Elin goes Patrik Sjöstjärna!














Star Ferryn!






Victoria Harbour.




Causway Bay.














Times Square!












Mango margaritan!












Dödssköna sängar och en tv! LYX.


Vårt hotell! Lätt att hitta till.


Ännu en spontan marknad, bakom Waterloo Road.


Spårvagnen som gick till Wan Chai och ett myller av flanetionvänliga gator!


Krubb på Cafe de Coral, en kinesisk snabbmatskedja.


Med en mycket udda meny. Jag lyckades beställa en soppa med jordnötssmör macka.


Åkte upp i Hong Kongs näst högsta byggnad Central Plaza och spanade på Hong Kong och slipsnissar.








Coolt!


Besteg Hong Kong en sista gång för att ta en kvällspromenad i Botaniska trädgården/ Hong Kong Zoo.


HAHA.


Den gröna oasen.










Temple Street och Temple nightmarket!


The Symphony of lights!








Happy Valentines!


Mmmhm.




Min Blue Hawaiian.


Min date Elin!


Min väldigt goda mat.


Mitt väldigt snygga jag.


Mid-Levels Escalator


Hong Kong.



Tjing! Dag whatever och vi har Hong Kong för våra fötter! Det är grymt! Vi flög från Ho Chi Minh och mellanlandade i Manila på väg hit, vilket skulle vara jobbigt med tanke på att det var mitt i natten men det var inte så farligt! Elin skaffade en fillipinsk boyfriend som gjorde allting åt oss så vi satt vid säkerhetsvakten och halvsov störrde delen av tiden. Väl här skippade vi alla hostels i Chunking Mansions och hittade The Anne Black Guesthouse on the Kowloon side of life. Igår utforskade vi vår del av staden vilken råkar inrikta sig på shopping... På The Ladies Market prutade vi järnet, på Nathan Road hittade vi massor av inhemska affärer och i Langham Place hittade vi till vår stora glädje Monki och HM. Det var så länge sedan så jag får faktiskt bli glad, även fast dem inhemska affärerna kan sin sak också! Idag inledde jag dagen med en Green Tea Frappe och en blueberryscone på Starbucks, mhm med en sån start på dagen behöver jag säga no more! Vi har flanerat omkring bland skyskrapor, affärer, stånd, kineser, spårvagnar och mycket mer. Avslutade med en tur upp till Victoria Peak för att spana in Hong Kong by night och sedan en promenad genom Soho. I övrigt verkar min kamera ha tröttnat lite på livet och min hörsel är nästan maxad igen. Nu måste jag sova!

Don Dhet.



Sabaidee! Här sitter vi på flygplatsen och pillar oss i naveln. Drog från Pakse tidigt imorse och landade här i Ho Chi Minh runt 11. Vårt plan till Hong Kong går klockan 01.00. Jag knarkar medicin, Elin är allmänt trött och vi har gjort den här staden så vi stannar kvar här och leker! Såhär skönt! Vi läser (Twilight 4 spårar ur) surfar, spelar yatzy och frossar mellan varven. Jag har avNJUTIT världens godaste sushi IGEN! Den bara smällte i munnen och gjorde mig allmänt lycklig tillsammans med passionjuicen. Tempura Rolls säger jag bara, Tempura Rolls. Och så en jordgubbssmoothie på den! Shitmajbritt solen är redan nere, tiden går dödsfort. Idag är det en månad sen vi gitta från lägenheten som Mange sjunger. Jag är fortfarande halvdöv men jag tror och hoppas att medicinen hjälper för det gör inte ont längre i alla fall! Nej jag fruktade aldrig för mitt liv...



Såhär hade vi det i alla fall i 4000 Islands där vi valde att dra till lilla söta Don Dhet och maxa chillaxa. Laoerna är världens segaste människor, yes segare än mig OCH Elias! Loord. Det trodde ni inte va. Men så är det. Dem chillar med livet fo real. Ibland tar det 45 minuter att få in sin mat, så vi har lärt oss att inte vänta med att äta tills vi svälter och ta med varsin bok och yatzy! Annars är dem världens gulligaste folk. Laos påminner om Thailand. Till skillnad från Vietnam där somliga var bäst och andra sämst. Till Don Dhet kom vi förresten med världens skönaste sovbuss från Vientiane där dem bjöd på mycket utrymme, sköna kuddar och ett midnightsnack! Den lilla båten till ön gick också jättebra men var mindre skön om man säger så.












Vi hyrde en rosa bungalow vid floden.












Vi hyrde cyklar och cyklade runt hela ön. Yes! En hel ö. Elins cykel var sämst så det var kul.




Hittade vattenbufflar!













Kollade in den gamla bron!
















Fried nudles with coconut. Behöver inte säga mer än så. Trist att doktorn hade en våg, fast den var rätt risig...


Vi drog en utflykt för att kolla in dem sällsynta/osynliga Irrawady delfinerna. Det var väl kanske inte det mest värda vi gjort men en liten fena bjuckade dem på i alla fall...




Efter den actionfyllda delfinupplevelsen spanade vi in "The big waterfall" som faktiskt var stort och ballt att se. Elin var dock inte på att klättra ut på klipporna men jag hittade en aussie som mer än gärna tog kort så det var lurre!
























Det verkar som att varje gång är den första för Laoerna när det kommer till organisering men efter hundra år kom vi ifrån ön med hjälp av en liten ostabil båt som inte var gjord för feta osmidiga turister.


Det gick smidigare att kirra en minibuss in till Pakse, fram tills att minibussens ena däck sprängdes och vi blev strandade mitt ute i ingenstans.






Jag drog mitt strå till stacken, med feber och allt.


Efter att ha gått hungriga alldeles för länge så var den här indiska maten inte å leka med!

Felicia in the moment.

Klockan börjar bli mycket här i Laos och vi är körda men jag slänger iväg ett litet tråkigt inlägg så att ni vet att jag lever, för min mobil vill inte fungera i Laos sen mitt abonemang dog. (Telenor kan suga min smutsiga stortå) Har precis kommit från Dr. Pa Dit, min favoritdoktor i Laos! Imorse drog vi från 4000 Islands och nu är vi i Pakse, efter att ha åkt världens mest ostabila lilla båt och ha fått punka med minibussen in till stan, men det är en annan historia. Nu fokuserar jag på att tycka synd om mig själv! Idag gick jag och blev sjukare och döv och det visade sig att jag har en inflamation i trumhinnan. BU! TACK BUDDHA för Dr. Pa Dit och Mama Elin. Vi lyckades liksom hitta en doktor och få en tid vilket jag trodde inte skulle bli det lättaste när man är i ett av världens fattigaste länder där få förstår engelska. Men han var bäst och jag fick behandling och en massa medicin för ca 70 kr. Det var värt! Imorgon drar vi iväg till Hong Kong, förhoppningsvis funkar mobilen bättre där! Nu ska jag tröstdricka min citronmilkshake. PUSS

Cave with water in the cave!












Kolla min snygga tubingoutfit!


Kolla vinnarna!








Kolla vårt guesthouse!


Kolla vår utsikt!




Kolla lufballongen!


Kolla vårt frukostplace!










Kolla v







































KOLLA MIG!











Hello! Idag är jag en gnutta förkyld efter ett par hårda dagar har i Vang Vieng, backpackerparadiset. Här är det tubing och ferre på gerre varje dag. I Hoi An träffade vi Daphne och Shelby och på bussen till Vientiane träffade vi Jaysen, Ida, Yellow och Hjalle så believe me när jag tell you att vi har haft ett fett tubinggang! Tubing är för övrigt världens bästa grej och för er som undrar vad världens bästa grej är så hyr man en stor badring och flyter längs med en flod med en bucket i knät och stannar till på diverse dunkande barer längs vägen, svingar sig i lianer och åker vattenrutschbanor! Och alla här är spårade så du sticker inte ut när du kommer tillbaka till stan full som en kastrull klockan 18. (Inte för att jag har gjort något sånt mamma) Men det slutar inte där, för när du är "trött" så är det bara att slänga sig ner bland kuddarna i någon av alla resturanger som visar Vänner, Simpsons eller Family Guy. Efter några galna dagar i en badring, på Bucket Bar med biljard och på Qbar med leriga sönderdansade fötter så behövde chilla snoppen så idag har vi gjort en liten utflykt. Det finns grymma grottor här så vi tubade i en sån med ett packe kineser och sen paddlade vi ifrån dem med kajaken som vi hyrde! Retards. Det är sjukt fint här med dem höga bergen längs med floden också! Imorgon är det dock dags att dra vidare så vi hoppar på en buss till 4000 Island, eller Si Phan Don om du vill söka på det pappsen. Jag avslutar med ett visdomens ord. Don't do tequila in a glas.

P to the S. Jag hoppas på tubingbilder från Daphne för hon hade sin vattentkamera med sig när vi gjorde det! Jag skippade min för dem flesta av er vet vad som kan hända...

Hoi An, Vientiane och så lite Vang Vieng!

Hola bandola. Det var ett tag sen så håll i hatten! För några dagar sen drog vi med bussen från Hoi An till Vientiane (Larres maincity) i ottan och knallade över gränsen by foot vilket var asballt! Träffade på en massa sköna lirare på bussen också, somliga hade hört att resan skulle ta 13 timmar, andra 24. Vi kom i alla fall 01.00, drog med alla sköna till hotellet vi bokat och gav värden (som vi  för övrigt väckte) en smärre chock. Bussresan var en av dem bästa vi gjort, vi delade hela baksätet med en roligt par, musiken var minimal och alla ställen vi stannade på serva god mat. KUNGEN!

I Vientiane stannade vi till i någon dag och sightsade med några holländare. Kollade in Buddha Park, Talat Sao Morning Market, Pha That Luang Temple och Scandinavian Bakery, där jag kryddade vardagen med en riktigt god kanelbulle! Och så tränade vi lite en en park också, det var gratis och inget för dem gamla.

























































Dem sista dagarna i Hoi An flanerade vi järnet. En kväll findinerade vi på The Cargo också! En nice resturang vid Mekongfloden med den godaste choklad- moussen någonsin. Hos vår tailor, som vi hängde hos rätt ofta träffade vi på Sherby och Daphne från staterna och så spanade vi in My Son (gamla stan) Morning Market och alla söta gator. Från och med då är jag dessutom känd som Brumhilda. I övrigt är jag ett par jeans, ett par shorts, en weekendväska med matchande handväska, ett par skinnstövlar och ett par egna klackar rikare. Bland annat. Tänker inte säga mer än så för då får väl alla ni där hemma ångest å mina vägnar. Jag är i alla fall jättenöjd och har skickat hem en kartong med skatter som beräknas komma fram om tre månader ungefär. Jag gnuggar Buddahs tummy och hoppas på det bästa! I Vietnam tycker förresten att jeans sitter tight när dem hänger i rumpan så efter x antal provningar av mina jeans fick jag tillslut hoppa på en moppe, åka in bland alla små hus och gränder och komma hem till en Vietnamesisk familj som sydde till dem tills dem var tighta på riktigt. Swedish style!




































































RSS 2.0