I'm NOT in Miami bitch.



(Ber om ursäkt morsan) Vi har flyttat in på San Franciscos flygplats istället! För första gången i min världshistoria har jag missat ett flyg. Med fyra minuter. BUU. Vi har suttit stand-by sedan dess. Kuul. Och hittills har tre flyg ställts in och x antal andra blivit försenade. Så det här med hjälp och trevliga människor är utrotningshotat. Idag var det inte kul att heta Felicia. Eller Anna som jag är känd som här.. MEN det kunde varit värre! Det var värre för några timmar sedan. Sen hittade jag en trevlig vakt, en snäll farbror och en UNDERBAR tant som ska ha kirrat plats på ett flyg ikväll.. Men jag vågar inte hoppas förens jag sitter fastspänd i sätet. Då jävlar får dem bända upp röv och fingrar för att jag ska lämna ifrån mig det. Tyvärr känner jag dock hoppet kräla fram så kommer vi inte härifrån ikväll så lägger jag mig ner och dör. Låter magknipen ta över och väntar på att någon ska komma och hämta mig. Så är livet. Free wifi underlättar. Harebra Heej!


If your going to San Francisco



Finns det några saker man kan göra då! Vi blev hämtade av Ann-Sofi och bjudna på tekalas med bullar, knäckebröd och jordgubbar innan vi powerdeckade bland dunet. Vid middagstid åkte vi med Jahlil till Crystal Village och mötte upp Sue på Rainbow Pizza där vi blev bjudna på den största salladen och den största pizzan med dem största vattenglasen till någonsin! Tur att det var skitgott dåå!









Dagen efter skjutsade Jahlil ut oss till Target och Marshalls där vi fick skynda fynda innan han kom tillbaka och tog oss till en galleria där han bjöd oss på indisk lunch innan han lämnade oss åt shoppingen! Efter några timmars extas bland trosor på Victorias Secret och kläder på Forever21 kom han och hämtade oss och Ann-Sofi bjöd på mexikansk soppa! Yummie to tummie!.







Tredje dagen var det dags att flytta in till stan och Sue så vi och Jahlil packade in oss i bilen. Han tog oss till ursöta Halfmoon Bay och Moonside Bakery där han fortsatte skämma bort oss och bjöd på lunch i solen innan vi körde till stan längs kusten! Så vackert så! Sue bor i en jättefin lägenhet med ett minst lika fint läge, tio minuter från Fishermans Wharf så vi hann med en raggarrunda där och downtown innnan solen gick ner och vi mötte upp henne och hennes inneboende Mishelle för att goffa olika sorters thailändskt på T2J Thai. Kalas!




Pårre på gerre!








Halfmoon Bay!


Godaste salladen på länge.




1 av 5011 backar!


Hamnen!


Hyde Street!














Elin och Mishelle!


Sue och jag!





Dag fyra bestämde vi oss för att göra Alcatraz, tyvärr gick det inte så bra eftersom det tydligen är väldigt poppis?! Skoja. Jag vet! Det fick bli en annan dag. På väg till Pier 33 stannade vi till på Rocky Mountain Chocolate Factory där vi köpte varsit äpple. Vilket låter bra men mitt äpple var insmetat med kolasås, vit choklad, choklad och marshmallows så det var bättre! SEN! Såg vi Maria Montazami så vi stalkade henne fram till Pier 39 där vi spanade in henne och dem gigantiska sjölejonen! Hej höjdpunkt! Efter bestämde vi oss för att hitta hjärtat av San Francisco också kallat Union Square och flanera där, vilket vi gjorde ett bra tag åt höger, vänster, neråt, uppåt och runt om innan vi insåg att vi gått förbi själva squaret tio gånger. Fint som snus var det iallafall. När fötterna började verka drog vi hemåt, måla läpparna röda och gick med Mishelle för att möta upp Sue och hennes vänninor på Shalimar där det bjöds på indisk ferre med vin och massa godsaker! Och brudskallar som alla var; en glass från Swensens (som råkar ligga utanför Sues lägenhet) på den! Hörde jag sticky peanut butter and fresh banana? Yuum.


Hemma på Sues gata i stan!


Lombard Street.








Golden Gate bron! Och den är inte täckt av dimma!




Promenadstråk vid hamnen.




Fishermans Wharf?!








KÄNDIS!


Avalancheäpple!




Sjölejonen is back!












Pastakvarten North Beach.




Pinade oss igenom Chinatown. Inga fler sånna på ett tag när vi kommer hem tack.








Hjärtat av San Francisco, Check!


Union Square.


Funfacts! Snett framför Elin satt en chippis och petade i näsan och brevid  honom låg en uteliggare och pratade med sig själv.. Eller i handsfree men jag satsar hela min veckopeng på han själv.






Forever 21 någon? Farmor Felicia blev stressad av musiken men annars var det bra!


Kalasmusig gågata.


På väg hemåt på Hyde Street.






Shalimar på Polk Street!








Favoriten!







På den femte dag startade Sue upp med yoga så Elin hängde på och jag återförenades med min goda vän löpbandet. Det var världens coolaste gym, ombyggt från en gammal biosalong med en stor filmduk framför bandet och fina målningar i taket så jag hade det baara bra! Gymmet bjöd på frukt och donuts också. Only in America?! En frulle senare packade vi in oss i bilen och fick en guidad tur av Sue! Drog en runda i The Haights bland caféer, hippies och vintagebutiker, kollade in gaykvarteret Castro, avnjöt en burrito på El Farolito i The Mission, slicka glass på Humphrey Slocombe där dem är kända för sina udda smaker som Jesus Juice (cola och rödvin) Olive oil och italiensk skinkglass. Jag satsade på Brown Butter och Secret Breakfast (whiskey och flingor!). Tro det eller ej men Yum! Man skulle ju kunna tro att jag aldrig äter något äckligt, och det är sant för jag är född gourmé! Maha.




Glasshouse!


Fina hus så det räcker och blir över till alla som vill bli min granne.




Haight Street!








Min första garage sale!


Påskpyntat hus.


Yoga på gerre!




San Francisco!










Castro?!




The Mission, latinoplacet con burritos.




Superburriton som räckte till både lunch, middag och papperskorgen!






Humphrey Slocombe!










Han fick ingen whiskeyglass med flingor han.


Poppis Daa.




Gatukonst överallt och ingenstans!






The painted ladies.


Husen alltså.



Sista dagen åkte vi till Alcatraz sååklart! Det råder delade meningar om det placet men jag och Elin tyckte att det var asvärt! Åkte dit med färjan, spana in omgivningen och drog en audio tour genom fängelset. Knallade runt med egna lurar och reste tillbaka i tiden till kallblodiga mördare och psykopater i princip. Dödscoolt. En lunch på Chowders i Pier 39 senare mötte vi upp Elins kompis Diana och raggade runt i gigantiska Westfield galleria innan vi gick för att dra en middag på The Cheesecake Factory, högst upp i Macys med kalasview över Union Square. 20 minuters väntan gav oss ett bord på terassen, kyckling och potatismos med smör- och vinsås, en cheesecake med hallon och vit choklad samt en chokladcheesecake med cookie dough! Jävlar vad gott det var. Och kalasfint avslut för den här gången!
















Jag levde och lalla runt och gjorde reklam för Sues företag i hennes underbara fleece.






















Så går det när man är elak.




























Pier 39 kalas!








Soppe i brö me brö. Göttit!




Union Square by nästan night.




Matbilder istället för nummer köper jag!








Ere fest elle?


Förrätt. Godaste brödet i stan!


Varmrätt.


Efterrätt!


Mer efterrätt!


Och nej jag beställde inte in två till mig själv. Så tjock har jag inte blivit...


Elin och Diana!




Resten av festen på Nya Zeeland!


Hittade en grön plätt med vilda getter och kirrade middag strax efter Pancakes Rocks.

Dag 11 var vi tvugna att lämna våra sjungade toaletter på campingen i Westport för att åka till Tulunga Bay och hälsa på sälarna på sälkolonin (den mest värda synen i Westport) Sen handlade vi mer körv innan det bar av tvärs över ön mot Kaikoura! Jag hittade dessutom dem färskaste, finaste och största daddlarna ever så färdkost var ett faktum. Vi åkte väl genom cirkus fem olika landskap, snävsvängde i femtioelva små bergskurvor, körde plattan i matten upp för sextiosju backar och passerade 11 små till synes tomma byhålor innan vi kom fram till den andra kusten och Kaikoura! Slut i rutan efter x antal timmar vid ratten drog vi en info, letade upp den billigaste campingen och drog ett storkok innan slaggmode.


Delikatess frågetecken?!


Körde längs med kusten en bit till mot Westport.








Slaggade till i Westport och spanade in en sälkoloni.


Någon island.


Sälar!






Prutta vidare genom nya landskap mot Kaikoura!


Kissapaus!






Kaikoura!






Gågatan, stadskärnan och staden.

Dag 12 insisterade på att regna och ha sig (sydön är ju känd för att regna en del) Så vad gör man en dag som man hemma bara skulle avnjutit inne framför tvn? Vi drog en breakfast in car innan vi masade oss ut på stadens gator för att börja frysa och ta skydd på bibblan där vi drog igenom några Cosmo innan det var lunchdags. Efter att spanat in den lilla stadens utbud av cafeér och souviniraffärer hamnade vi på Pot Bellly Bakery efter att ha hört ett ryckte om varm choklad med marshmellows.. En paj med sallad och en extremt god varm choklad Med marshmellows senare intog vi Global Gossip fo some internetcualitytime! Sen tog vi tag i våra liv och bokade dem två sista platserna delfinsim inför morgondagen som skulle bjuda på sol! När det blev mörkt och vi drog en funt på vart vi skulle sova bestämde vi oss för en freedomcamp så det var bara att börja ragga plats. Vilket leder oss till Dagens highlight som helt klart blir när vi kör in på en liten väg i hopp om en fin liten fläck att ställa Conny på men istället kör in på en väg FULL med kor på vift! Dem hade missuppfattat hagens gräns om sprang omkring på vägen som yra höns. Och stora var dem också! Så där ville vi inte parkera.. Jag ville inte köra på en stackars ko (som bilen bakom oss råkade göra!) så vi went with the flow och rullade med korna en bra bit innan dem började samla sig och vi kunde vända. Man kunde säkert gjort på ett smidigare sätt men jag gillade att vara ett med korna. Kort därefter hittade vi en nice spot tillsammans med fyra andra campervans. Dag 13 var, som sagt en storslagen dag med maxade naturupplevelser! Say no moe.


När vi styrde kosan mot delfinerna!


Delfinerna...






Bergen och så råkade delfinerna komma med på ett hörn.















Dag 14 Körde vi från Kaikoura till Picton, Nya Zeelands Nynäshamn? För att ta färjan till Wellington! Och där hade vi gjort sydön då! Två timmar efter att ha slickat asfalt blev det en reaggarrunda i Picton bland båtar och palmer innan vi körde på färjan, käkade upp vår matsäck och kolla in delfinerna som skuttade kring båten. I Wellington letade vi upp Balena Bay efter ett hett tips om freedomcamping. Blev välkomnade med öppna armar av våra tyska/ engelska grannar och någon timme senare hade vi lyckats hamna på en campingferre insmetad i tyskar där vi dunkade gamla godingar från ipoden tills det var dags att kräla in i bilen!


Picton!






Balena Bay!


Korvferre på gerre!


Jag kylde vår rosa Jacob Creekvinare i havet, Eliaspoäng till mig!



Dag 15 promenderade vi in till stan och letade upp le information fo some koll på läget! Drog en runda längs Lambart Quay, Willis Street och resten av gröten. Däremellan blev det cablecaren upp till en tur genom Botaniska trädgården med en lunch på den! På Lambart Quay och Willis Street blev det some affärer och en skön träff med en böna från Sverige. Avslutade med ett race genom Te Papa, det snyggaste och maffigaste gratismuseumet ever! Min favorit var helt klart den största bläckfisken någonsin uppfiskad i Antarktis. Fast den simulerade jordbävningen var rätt ball också. Sen blev det storm och vi tog skydd i bilen!






Charmknuttan!


Te Papa!






























In Old Bank Shopping Arcade!


En utsällning om jordbävningar och andra naturkatastrofer.


Jättebläckfisken!




En utställning om Maurikulturen.



Dag 16 sa vi gutentag till alla tyskar med målet att ta oss ifrån Wellington. Tyvärr kom vi bara så långt som till stan och Cuba Street som bjuckade på mysiga cafeér som Burgers&Shakes med sin kalasgoda mangosmoothie! Dagen bara rann iväg och när solen gått ner insåg vi att vi var kvar så efter en välförtjänt middag på Tulsi, den indiska resturangen med awardwinning butter chicken lomade vi tillbaka till vår tyska sälkoloni där vi blev varmt välkomnade Igen. Chris, engelsmannen kände sig lite ensam bland alla tyskar som förökat sig pga av en snubbes födelsedag så han lämnade partyt för att diska med oss. Efter teamworket bestämde vi oss för en rulle, intog hans gigantiska van och kollade på Draktränaren. Asbra film, godaste butter chicken och roligaste disken någonsin! Helskön kväll där och då!



























Dag 17 sa vi hejdå en gång för alla, körde upp på Mt. Victoria för en skön view över Wellington och fick förutom den, en gnutta gratis Lord of the Rings tour när vi lyckades springa in i en sådan på väg därifrån. Klart som korvspad vi följde efter och hamnade på Sagan om Ringens filmlocation där Frodo och gänget gömmer sig från dem onda ryttarna i den första filmen! Asballt. Efter ett tag började guiden kolla konstigt på oss så that wasour cue to go! Irrade runt lite men hittade rätt snart Weta Cave Museum där dem visade oss rekvisita och en film om behind the scenesmoments från filmer dem hjälpt till att skapa på Nya Zeeland. Som Lord of the Rings, Narnia, King Kong och Avatar. Ascoolt. Sen var vi nöjda med huvudstaden, drog igång Donkenleken som innebar glasstopp på varje Donken vi körde förbi som i sin tur ledde till två glassar på varandra innan vi kom fram till Napier!














AH. Frodo och jag är forestbuddies nu.




Jag to the right.




Narnia!



Dag 17 chillade vi grillen bland Art Deco byggnader i Napier, en kalassöt liten stad som specialiserar sig på vitt vin och som bjuder på retro så det räcker och blir över! Och så träffade vi på vårt amerikanska par som vi träffade i Milford Sounds och som var hur gulliga som helst, flanerade längs Emerson Street och spanade in allt Art Deco innan vi var redo att mörkerköra till Taupo i våra nyinköpta mysskor efter en raggarrunda i The Warehouse.


Napier!

















Dag 18 bjöd morgonen på en frän view av Taupo från lookouten vi hittade mitt i natten i brist på andra bra spots. Solen var mer än välkommen för vi frös nästan ihjäl under natten, kissade där alla såg och sen följde dagen som såhär; Raggarrunda längs med Taupos hamn och stad innan vi styrde kosan mot Rotorua. Lunch blev det på en bänk vid Huka Falls, ett maffigt vågrätt vattenfall och sen bar det av till The Honey Hive där dem bjöd på all världens fakta om bin och (det vissentliga) Honungsprovning! Kalasade loss på Honeybutter, Honeyapricot och x antal andra dödsgoda honungar. En hokey pokey glass senare fortsatte roadtripen till Rotorua, som vi hamnade i efter ett stopp vid lerpölen i Wai-O-Tapu. Ascoolt, asvarm, stinkande lerpöl.






























Dag 19 väcktes vi av solen nere i Rotoruas hamn där vi hittade en fin parkering att stå på längs ner till höger! Gratis och god. Körde iväg till ett dimmigt Wai-O-Tapu som lättade lagom till 10.15 när Lady Knox Geiser sattes igång och bjöd på en sprutande show. Därefter flanerade vi runt i parken och spanade in x antal naturfenomen längs den 75 minuter långa och lagda vägen. Artists palette, champangefloden och slemgröna Devils Bath var några av dem! ASballt. Vädret var på topp, Rotorua stank som vanligt och vi fortsatte vidare till Mauribyn Whakarewarewa där vi fick Hangilunch (som dem steamat i sina egna källor) en kulturell uppvisning med sång och dans (askul) och så en guidad tur på den av en asskön dam som visade och berättade allt om byns varma källor, gejsrar och annat smått och gott. När solen började gå ner morsade vi på Rotorua och körde genom Matamata, Hobbiton till Mt. Maunganui.















































































































































Dag 20 besteg vi Mt. Maunganui och fick ännu en fin utsikt på halsen! Efter dem friska tagen packade vi in oss i bilen och roadtripade till Hot Water Beach, stranden man gräver sitt egna badkar! Utan spade och någon vidare vetskap om det här hittade vi stranden, tog oss till folkmassan som avslöjade attraktionen och fick se vuxna människor gräva som galningar medans barnen kollade på. Jaha då skulle man hitta sin egen källa också. Pallaballa. Elin flörtade till sig två platser i den största gropen av alla och vi blev ett med folket där! Mitt i badet träffade vi vårt favoritpar från USA också! Och dem ville bjuda oss på middag! Världens gulligaste människor. Efter en kall dusch utomhus.. Mhm, mötte vi upp dem och blev erbjudna tak över huvudet i deras stuga för kvällen! Hallelulja. Eftersom Haihei stad hade En restaurang som inte tog kort så fick vi ge oss ut på äventyr och ta färjan till Whitianga där vi hittade Dinos pizzera och festade loss på pizza och öl! Yum.





































Dag 21 tackade vi så mycket för oss och körde till Cathedral Cove där vi käkade frulle innan vi gav oss ut på äventyr och trotsade lervägar (ja, jag utmanade ödet och druttade), spanade in Stingray Bay, flanerade genom en idyllisk dal och solade på världens vackraste Chrystal Cove Beach innan vi drog våran sista ROADTRIP! Mot Auckland and beyond! Väl där åkte jag upp i Auckland Skytower där jag drog den ultimata sightseengen och såg hela Auckland från skyn! Sen håvade vi en parkering mitt i stan, i en backe och festade loss med avokadomackor, cider och choklad sista natten i Conny!



























































Dag 22 Städade vi ur Conny och tog oss an staden innan bilen skulle vara inlämnad! Lite flanation senare, körde vi omkring i traffikkaoset som nästan tog kål på oss innan vi hittade Rental Car Village. Slängde Conversen i soporna, sa hejdå till Conny och satte oss i en taxi till flygplatsen! Snipp snapp slut så var den resan slut. På planet ba! Hej skärmar, god mat och HEJ San Francisco, Ann-Sofi, Jalil och Sue som skämmer bort oss!















San Francisco!


Hejdå Auckland och Hej San Francisco! Tolv timmars flyg över the international timeline och vi fick två tisdagar 120411 i två olika länder! Fräckt. Lite indisk mat, The Black Swan, Prinsessan och Grodan, CougarTown, lite sömn och några pannkakor senare chillaxar jag i en egen säng hemma hos Ann-Sofi och Jal! Lyxlir. Bara så ni vet! Det var allt jag hann komma med den här gången, imorgon är en dag i San Francisco så slaggmode on pronto! So long.

Encounter.



Vi sitter i Napier, det kissas ute och så då passar jag på att berätta om dag 13 och le dolphins!

Vaknade upp till en rosa himmel precis vid havet. Inte illa pinkat för en parking in the night! Drog oss till Dolphin Encounter där vi fick världens gulligaste guide, en smäcktight våtdräkt, ett snorkelset och slutligen utbildning i hur vi skulle simma med delfinerna. Målet var att underhålla dem så det var ju bara att lämna stoltheten på land. Vi drog ut med båten och firrarna började skutta runt den, som på film. Så sjukt nära och så jäkla ballt! Sen var det bara att dra på masken och glida ner bland 50-60 glada delfiner och börja sjunga, kolla dem i ögonen, simma i cirklar och dyka med dem. Yes. Jag och Elin drog Far jag kan inte få upp min kokosnöt på högsta volym i snorkeln och simmade runt tills vi blev yra. Delfinerna kryllade och kom så nära så man kunde ta på dem! (Om dem inte varit så förbaskat snabba) Att jag var extremt långsam och lekte valross hjälpte nog inte. Enligt guiden börjar dem lajja med dig om dem tycker du är kul och i princip garvar åt dig (vilket jag förstår) så jag gjorde många delfiner lyckliga kan jag säga. Speciellt en som jag snurrade runt med tills jag blev yr på riktigt och det kom vatten i snorkeln! Jag vet! Jag citerar Kim från Täby; Jag är så fucking happy! Som grädden på moset, när jag passde på att andas mellan sången och simtagen, så landar det en albatross brevid mig! Världens största fågel! Och jag! Om jag trodde monsterfågeln skulle käka upp mig!? JA.. Och han simmade rakt mot mig! När Elin och guiden ropade från båten att den inte tänkte döda mig (och att dem inte brukar göra sådär) så chillade jag ballen och passade på att njuta av mitt praktiskt taget hångel med vidundret! HUR COOLT VAR INTE DET DÅ?! Och Bäst av allt! (Efter delfinerna och albatrossen då) Jag har allt det här på film! Till och med skönsången! Vi hyrde en undervattenkamera så vi åtminstonde kunde försöka föreviga den ballaste grejen ever! Och det tar liksom inte slut där.. På väg hem så skulle alla få ta bilder på delfinerna så dem raggar upp ett stim på runt hundra stycken som hoppar och har sig runt båten! Och solen sken, sikten i vattnet var perfekt, vi fick kakor och varm choklad när vi kom upp bla bla bla fuck you Felicia. Jaag veet! Jag ska sluta nu. Fisksouvlakin vi festade loss på senare på kvällen var ingenting i jämförelse men bättre än körv!


 





Scenic moments.



Dag 6 Vaknade vi upp i ett soligt Glenorchy, livs levande Men en gnutta kissnödiga. Drog en frulle vid sjön innan vi bestämde oss för att köra till Routeburn för att tracka lite om our own. Parka Conny, blev halvt attackerade av en liten fågel som Elin konstaterade säkert kom från Narnia och promenerade genom skogen en bra bit innan vi kom fram till Lake Sylivan där vi konstaterade att vårt lilla äventyr faktiskt var Värt! Det var inte helt oväntat asnize. Efter friluftslivet drog vi tillbaka till Queenstown för en mjukglarre och flanation på dem mysiga gatorna med souviniraffärer i drivor. Dagens camping blev Car Park i Frankton där vi fick köpa begagnade handdukar (HAHA) och ta en stekhet dusch! Backpackerpoäng! Felicia 1 - Lyx 0.



















Dag 7 Vaknade vi upp till halvrisigt väder, chillade ballen i tvrummet på campingen innan fötterna inte kunde ta mer kyla och ryggen gjorde ont av dem trasiga sofforna.. Lyxade till det med en Subwaymacka och en mjukglarre på den innan vår ROADTRIP! Från Queenstown mot Te Anau. Det bjöds som vanligt på vacker view men regnet gjorde det svårt den har gången. Gasade förbi cykelkstackaren vi vinkat av cirkus tre timmar tidigare från campingen och tyckte lite synd om honom innan vi upptäckte att bensinmätaren lös. Oups. Klarade oss på håret till Te Anue, fick varsit psykbryt innan solen tittade fram och vi gick för att veckohandla. Det fick bli lite cider och godis efter dagens strapatser och efter noga övervägande har vi kommit fram till att Turkish Delight choklad får godkänt och turkish delight fudge inte rikitgt håller måttet. (Efter att ha spanat in Narnia fick vi dille på turkish delight. Den som kollat på den rullen kan Inte komma och säga att det inte ser för jäkla gott ut när Edmund munchar turkdelikatessen) Sen försökte vi boka en utflykt till Milford Sound som gick sådär vilket vi firade med lyxmidag alá rostade/stekta potatisklyftor med snoppkorv och en äkta cider!













Dag 8 Gick vi upp i ottan och ringde Southern Discovery som vi försökt boka utflykten med vilket gick sketbra den här gången för vi stod med på passagerar- listan! Göött. Packade väskorna, blev upphämtade och satta på bussen mot Fiordland och Milford Sounds! Klickade med ett nice par (alá päronmaterial) från Florida som gav oss numret till dem och deras barn ifall vi ville slå en pling när vi kom dit (och vi inte fått nog av sånt i Perth) Det är något med gamlingar, ynglingar och oss. Chaffisen dillade i alla fall på hela vägen, stannnade till vid Mirror Lakes, Monkey..någonting, The Chasm och Homer Tunnle innan vi kom fram till Milford Sound och båten som skulle ragga oss runt fjorden! Det bjuckades på picknick på deck, vattenfall, sälar, tasmanska havet och berg innan vi dragit ett varv och somnade på bussen hem igen. Och sen då! ROADTRIP. Tillbaka till Queenstown för en sleepover i Frankton innan nästa äventyr!































































Dag 9 Bar det av mot Fox Glacier med Franz Josef som mål! Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Sicket landskap! Det ändras hela tiden och vi måste fotostanna stup i kvarren. (Ni kommer spy på vackra landskap när jag är klar!) Dessutom så har vädret förbättrats längs kusten så glassprovarpauser är numera också ett måste. Kom över Puzzleworld på vägen och gick på deras illusionutställning innan vi, precis lagom till mörkret kom vi fram till Fox Glacier, röjde Conny och hittade till vår stora glädje elsladden som vi trott att vi inte fått med och som jag lagt på ett alldeles för smart ställe..My bad. Power to the peaple i alla fall! Festade loss med korv (investerade i 1kg när vi storhandlade) framför tvn innan vi lyxade till det med en laddad dator(!) och en film på den!




































































Hej mamma!





















































Dag 10 drog vi en promenad till glaciären Franz Josef då! Hur häftigt som helst. Och så några vattenfall på vägen. Har jag sagt att det här landskapet är helt uppåt väggarna vackert?! Nya Zeeland ba langar vackra views av hela tiden olika landskap längs vägarna och små promenader man kan stanna vid som tar en till olika fina saker att titta på. På väg till Franz Josef svängde vi förbi ett fett vattenfall 5 minuters promiss från vägen ba langa! Kalasfint. När vi njutit klart vid Franz Josef blev det ROADTRIP! Och vi styrde Conny mot Greymouth med Pancakes Rocks som mål. Tanken var ju att festa loss på pannkakor vid pannkaksklipporna Men eftersom heela vägen dit bjöd på fotovänliga views av kust och berg så kom vi en gnutta försent och cafét höll precis på att stänga. Men pannkaksklipporna var häftiga så det räckte och blev över så det gjorde inget! Dessutom hittade vi en jättefin bänk i solen där vi kunde slå upp köket och festa loss på vår KÖRV! Yum. En timme körning senare blev det mörkt och vi campade loss i Westport. Där hade vi fräshaste toaletterna med musik på för övrigt. Hej plus i kanten!



































































Nu Maste jag dra Igen. Bilderna kan vara i oordning men jag vet att ni alskar mig ando! PUSS

Like a dolphin with some dolphins!

Innan jag drar bjuckar jag på en sneakpeak av vår playdate med delfinerna idag; 



Jag vet. BALLASTE GREJEN EVER!!!!

Fina Zeelands Fem Första.

Dag 1 skjutsade Stina oss till färjan och ett stressigt hejdå senare satt vi på väg till Circular Key och flygplatsen. Införskaffade diverse souvinirer och lite lunch innan tåget skulle komma. Elins hamburgare blev attackerad av ett gäng oförskämda fiskmåsar som snodde locket mitt framför nästan på henne! Får det vara så?! Detta resulterade i att jag fick springa omkring med min sushiroll och sparka efter fågeläcklena vilket i sin tur ledde till en upprörd gamal tant som helt klart missat att det var fåglarna som börjat. Sen blev det tåg till flygplatsen, lite taxfree och till vår stora glädje ett plan med skärmar (Hej Inception) innan vi landade i Christchurch och sprang omkring i hundra år innan vi hittade snubben som skulle ta oss till vårt motel. Bajs är allt jag har att säga efter det. Motellet var ägt av chippchoppare som bajsat ner vår bokning så vi kom inte så bra överens. Men det positiva är att vi bara skulle sova där en natt och att dem hade duntäcken!




Dag 2 checkade vi ut fort som fan, hämtade upp våran campervan hos Rentalcar Village och gav oss ut på fel sida av vägen! Jag hade bara tre timmar sömn på nacken så Elin fick äran att börja. Eftersom hela Christchurch centrum var avspärrat och bilköerna runt var farligt långa så bestämde vi oss för att dra till Akaroa, en liten fransk koloniby två timmar från Christchurch. Så vi handlade upp oss på föda och körde ut i bergen. Och här började vyerna! Höga berg, gröna ängar, tusentals tjocka får, sjöar och dalar. Vi hade ont i hakorna när vi kom, fram till Akaroa och en raggarunda genom den söta byn senare hamnade vi på den ända campingen som fanns Top Ten Holiday Park där vi efter att inte kunnat bestämma om vi ville stå nära toaletterna eller den fina utsikten fick en plats med båda! Sooft fudge. Drog ett svanhopp och bröt höftbenet, lagade campingmat för första gången (!) och inveg mysbilen!




























Dag 3 inveg vi med Weet-Bix - New Zealands favorite cereal! Sen var vädret en gnutta schizofrent så medan solen fortfarande hade en chans mot molnen tog vi en promenad längs med hamnen och spanade in alla söta hus och affärer, gick på fudgeprovning nummer 1 och investerade i en passionsfruktfudgebit som färdmedel. Sen blev det ROADTRIP och vi körde genom bergen med Lake Tekapo som mål! Hela vägen kryllade av moln tills vi närmade oss the final destination och till vår stora glädje ett blått hål i himmlen!? Jag skämtar inte, någon hade öppnat pärleporten! Men det var inte dit vi var på väg, för vi kör Asbra! Har bara blivit tutade på en gång. Och jag tror det var för att vi var snygga.

























































\











































Dag 4 bara osade ROADTRIP! Det dåliga vädret hade kommit ikapp oss så vi slängde oss in i bilen och körde mot solen och Queenstown genom dem sjukaste bergvyerna ever! Asballt är bara förnamnet. Stannade till på Mount John och drog en cheesecake till den säkert jättefina utsiken som tyvärr inte syntes bakom all dimma. Och så lite fin Wanakasjö på den! Efter x antal timmar och fotostopp körde vi genom ett dövackert Frankton och nästan förbi Queenstown innan vi såg gondolan och insåg att vi faktiskt var framme. Ingen skylt här inte! Men en superfin liten stad med värsta pulsen och vackert väder! Hittade informationen och slutligen Queenstowns "billigaste" camping Queenstown Lakeview Holiday Park, en femstjärnig camping med fräshaste faciliteterna på ett berg med utsikt över laken of cörs. När vi installerat oss där drog vi en raggarrunda i staden, lyssnade på lite gatumusik och spanade efter Mordorbergen som man tydligen skulle se från Queenstown centrum. Det fanns några att välja mellan så när vi äntligen bestämt vilka det var hade de blitt mörkt och dags att knöla in sig i bilen.





































































Dag 5 började så bra som med lite Bungy Jump från Kawarau Bridge, Bungy Jumpens urfader på blygsamma 43 meter rakt ner i floden ba. Jag fick tid på dirren, gick ut på bron, fick mina fötter lindade tills jag inte kände dem, blev trackad av bungysnubben, filmad av mamma Elin, uttvingad på avsattsen och hann knappt njuta av utsikten innan dem sa åt mig att hoppa. Bad om en minut men den gubben gick inte så det var bara slänga sig ut! Det sista dem sa var att inta dykmode innan jag nuddar vattnet, annars "are you gonna smash your face up". Roligaa timmen! "But the swelling isn't gonna be so bad couse the water is freezing" Amen skönt då! Behövde dock inte nudda vattnet den här gången men det hade kunnat vart en nice kryddning! När jag kom upp, levande och i en aning extas möts jag av en rörd morsan som stod med tårarna i ögonen. Gullefjun! Därefter firade vi av mitt hopp med en promenad, en lunch och flanation i supersöta Arrowtown. Hittade The Remarkable Sweet Shop där vi drog en fudgeprovning innan vi bestämnde oss för Hokey Pokeyfudgen och jag till min stora glädje hittade Riktigt Salt Lakrits! Hej färdkost deluxe! Perfekt inför nästa ROADTRIP som bar av till Glenorchy som ligger cirkus 1 timme utanför Queenstown Men som tog cirkus 2 för alla foto och fudgestopp som vi var tvugna att göra! Jag säger bara scenic road 2011! Sicka views! Jag skriver för oss båda när jag skriver att Nya Zeelands landskap är det finaste landskapet vi någonsin sätt! Att vi dessutom tror att vi är med i Sagan om Ringen är ett plus i kanten.. Och sist men inte minst. Mamma. Elias. När ni ser det här har jag redan gjort det. Vi hittade en urfin liten glänta vid sjön som bara skrek; kom och campa gratis här. Så vi drog en freedomcamping, invigde vårt egna lilla kök för första gången och avnjöt pestopasta och halva Monsters vs. Aliens innan datorn dog.





























































































Det var dem första fem dagarna, datorn vill inte sammarbeta längre så stay tuned for nästa fem dagar later! TOP OF THE MORNING TO YA!


RSS 2.0