Vykort.



Vi kör runt på Nya Zeeland och har det bra! Mer än så hinner jag inte bjuda på idag! Men tro inte att ni slipper se mig hoppa Bungy Jump bara för att ni inte är här och jag är stressad. Se och njut av Felicia aka Svalan. Hej så länge!

Vem hänger i Sydney och dinglar som få?!

 
 

 
Hej Hallå! Förbered er på ett maffigt inlägg för Nu tänkte jag bjucka på lite Sydney! Soooft. Sa hej till grabbsen och flög från Perth för två måndagar sen. Här trivs vi som hajen i vågen. Det osar England korsat med Sverige och så massa värme på den! Kungen! VARNING! För många bilder på Operahuset.

Dag 1 fick bli chill med pill hos fina Stina, som kom och hämtade oss på flygplatsen, tog med oss hem till hennes och Jannes supersnygga showroom i Balmain, gav oss skönaste sängen och bjöd på örtlax med potatismos och vin! Honey I'm home liksom.





Dag 2 började med så mycket som en riktig superfrulle med bland annat Stinas hemmagjorda müsli och färska jordgubbar... Sa jag att hon var kock? För det är hon! Sen masade vi oss ner till stan och hade picknick i botaniska trädgården där vi tog en lur innan vi promenerade till Operahuset, drog en glarre och spanade in det. På kvällen bjöds det på känguru! Lika coolt som det var gott.




Botaniska trädgården.




Rolig fågel! Första dagen i alla fall.










Operahuset frågetecken?!


Harbour Bridge!


Circular Quay.




Operahuset!



Dag 3 ville inte solen vara med längre så vad passade inte bättre än en shoppingtur längs George och Pitt Street!?Och så lite flanation bland restauranger och IMAX i Darling Harbour, fina fiskar och träd i Chinese Garden, shopping och dumplings lunch i Chinatown och en titt på Paddys Market på den! Sen blev det mysmiddag framför tvn, vilket kanske inte låter så exotiskt men är underbart såhär på resande fot.


Darling Harbour!






Inte konstigt att jag snubblar på mig själv hela tiden..


Fisksoppa.


Chinese Garden!








Morsan!




Portalen till Chinatown.


Supersöta chippchopparaffärer.




Såhär ser det ut när frugan och morsan slår på stort och drar in flera olika läckerheter.


Slemmigt men mättande!




Paddys market med allt du kan tänka dig, och eventuellt lite till.


Döläckra glajjer!


Döläcker Elin!



Dag 4 var vädret fortfarande inte ultimat för strandhäng så vi drog till Bondi Junction där vi flanerade i och runtom Westfield shoppingcenter. Svepte några sushirolls, köpte lite kläder och internetcafeade lite innan det var dags att dra hem för att gå ut och käka med Stina och Janne på Svens Pizzeria som servar Sydneys godaste pizzor och har haft Elin som tidigare anställd! Asnize!











Dag 5 drog vi en kinabuffé någonstans på Pitt street innan vi bestämde oss för lite flanation på Oxford Street där det var lite finare och mysigare! Här säljer dem juicer och yoghurt var man än går så jag har det baara bra. Hur fint klingar inte äppelpajsyoghurt på en parkbank? Kvällen bjöd på Stinas bror Anders, hans tvådödssköna grabbar Hugo och Adrian, spagetti med köttfärssås och en Stinas semla på den! Dagarna är luddiga men ryktet gick att semeldagen passerat..!




Queen Victora Building.


Oxford street osar gay och härligheter!


Massa fina affärer!









Dag 6 sken solen som den ska så vi drog till Bondi Beach sååklart! Skönare ställe får man leta efter. Vi drog ett stek i sanden, ett dopp mellan flaggorna och sushirolls innan solen gick ner och det var dags att dra hem till Balmain, där det för övrigt var ff eftersom resten av familjen dragit till några kompisar över natten. Så vi drog en runda på Woolworths, kirrade och drog tacos framför en rulle och skypade med las familias. Dessutom har jag till min stooora glädje upptäckt att dem säljer dem största, saftigaste och godaste färska dadlarna har så ni kan ju gissa efterrätten.


Bondi Beach?!


Beachwalken.










Sushirolls - Aussiefenomenet?!






Hemma på vår gata i stan.


Balmains supermysiga kvarter.




Vår ride.


Vår festmåltid!

Dag 7 sken solen ännu mera! Så vi liftade med en tant till fel färjeläger, tog en färja till Circular Quay och en till färja till Manly Beach, en något surfigare strand men inte sämre för det. Jag surfar på bellyn! Där dinglade vi heela dagen innan vi drog en Boost och tog färjan hemmåt. Den färjan var inte helt fel och bjöd på en heelt okej view over operahuset. Hej hej! Istället för att gå direkt hem mötte vi upp resten av familjen på Ma Ba Sa, en japanese fusion resturang där supersnälla Anders bjöd på supergod middag! Lyx!


På färjan från Balmain till Circular Quay.


Harbour Bridge.


Sydneys skyline?


Harbour Bridge och Operahuset! Tillsammans!


Operahuset!


Mot Circular Quay.


På färjan från Circular Quay till Manly Beach. Operahuset från en annan vinkel?!




Manly!






Det var marknad på gerre.


Manly Beach!




Gårdagens rester och en förträfflig picknick!




Vem behöver en surfbräda?!










Manlys hamn.


Första parkett på väg hem.














Jag säger inget så är ingenting sagt.




Deep fried pork in sweet and sour sauce. Mums.


Ma Ba Sa!


HAHA. Jag råkade ha ner killen framför oss gurka. Bygg inga varuberg tack!

Dag 8 flyttade vi in till stan och Alfred Hostel fo some backpackerliv i mitt första bruddorm! Stina packade med oss hennes müsli och några mackor och Hugo och Adrian följde med och vinkade av. Spanade in vårt nya område Surrey Hills och firade av med den godaste indiska middagen någonsin på Lal Qilal. Ja! Jag har börjat gilla indisk mat. Men så går ju solen ner på fel sida här också.




Butter naan with mangochicken någon?



Dag 9 bestämde vi oss för att spana in urmysiga Surrey Hills alla fina cafeer, balla affärer och second handgömmor. Drog en smoothie på Fifi Faueauxe, minglade sönder livet och bara va. När kvällen kom bestämde vi oss för att dra en lyxrulle så vi åkte till Bondi Junction, köpte på oss lite Marskakor och andra läckerheter och gick på No Strings Attached med en döläcker Ashton Kutcher!


En av x antal coola affärer.




Crown street where the shit goes down!


Fifi café!


Fräckaste pallen jag sett.


Strawberry smoothie!


Vintage stores i drivor!






Elin hittade sin look alike på biografen!


Jag med kanske.


Bio!


HAHA.

Dag 10 bjöd på klarblå himmel och sol så vi gick och la oss i Alfred Park några timmar innan det var dags att dra till Balmain för lite galleriöppning. Stina hade gjort svenska snittar som vi gick omkring och serverade innan vi själva tog oss ett glas bubbel och kollade in dem nya konstverken som kommit. När festen var över och jag klämt i mig x antal supergoda snittar blev det superroligt familjespel med charader, pupetier, painting blind och skulptering med lera. Jag och Elin krossade nästan men Hugo och Adrian var inte helt ovassa dem heller!


Vår promenad utanför hostlet.


Vårt hostel! Superfräsht och vänlig personal. Fem av fem bunkbeds!


Alfred Park utanför dörra.


Central stationen som var snygg.




Nu kommer jag inte ihåg konstnärinnans namn men jag kommer tillbaka! Fina tavlor var det i alla fall.




Stina och Elin!


Janne och Hugo in action under familjespelet!

DAG 11 vaknade vi upp i Balmain efter att ha haft slumberparty och crashat i Hugos rum. Bussarna slutade gå alldeles för tidigt så vi blev kvar! Efter en riktig brakfrulle och några matcher biljard (Vem är störst och vackrast i skogen?! Flisan! Och Hugo!) drog vi med Anders, Adde, Hugo och Stina till Maimon Sushi för att käka sushitrain! Hur nice som helst! Första gången för mig dåra och jag blev tagen med storm. Massor av olika sushibitar, pris beroende på färgen på tallriken och så plockade du bara på dig de som såg roligast ut. Klockrent! Och suupergott också. Sen kom vi på att det var St Patricks Day så vi och grabbarna drog in till stan för att spana in gröna hattar på kanelen! Drog en raggarrunda i The Rocks, Sydneys gamla stan och hittade Pancakes on The Rocks där vi dreglade över menyn en kvart innan alla bestämt sig vilken pannkaka man skulle ha. Jag och Hugo gjorde bästa valet och drog en (håll i er nu) Buttercream pancake with cream, vanilla ice cream, banana and homemade butterscotch sauce.. I know. Därefter bar det av hemåt för lite piff innan vi drog till stan, mötte upp Joel och Ben, drog några öl på Starbar och drinkar vid poolen längst upp på The Ivy. Hemgången bjöd på en skrikade Elin i en kundvagn och en mindre misshandel av en full irländare mitt framför ögonen på mig. Hej Kalaskväll!


Jag och Hugo in action!




Ett tåg kommer lastat med läckerheter!








Bästa Sydneyfamiljen ever!


Balmain.


Hyde Park.


Tant Felicia och tonåringen Hugo.


Elins pojkvän!


The Rocks.








Leta alltid efter den här skylten.


Den godaste pankakan jag ätit! Och jag har ätit många pankakor.






Ferre på gerre!



Dag 12 Ställde vi inte klockan för första gången på hela resan! Bakisdinglade järnet mest hela dagen. Käkade frulle och spelade kort. Knallade in till stan och drog några sushirolls. Tog mig an Westfield Galleria och shoppade lite. Käkade mysmiddag och spelade ännu lite mer kort.

Dag 13 var det lördagsmarknad i Glebe! Så vi spatserade dit för att gosa runt bland små stånd med allt från fjädrar till second hand kläder till snidade ramar, drog en fin kebabrulle på en bänk och köpte en varsin tisha innan vi var klara och redo gå vidare till Darling Harbour för att hitta på något roligt där. Med lite tur lyckades vi hitta Powerhouse Museum som bjöd på den roligaste utställningen någonsin om ABBA! Inte bara fick vi bli lite stolta, vi fick uppträda till Mamma Mia och Dancing Queen, sjunga karaoke till Honey Honey och SOS, svara på Abbaquiz och ta bilder med dem! Mellan utställningen sprang man till dem olika stationerna, scanade in sin biljett och gjorde sin grej! Hur ballt som helst! Efter den ferren var det bara att springa och köpa en flarra vitt, köra lite vinspel och gå ut! Efter några ändrade planer pga en öppen himmel slutade det med att vi hängde på våra fellow hostelkamrater som vi känt i cirkus 5 minuter till The Gaff som bjöd på whitetrash och helt jäkla underbar musik! Dansade oss igenom hela natten tills dem stängde och vi var tvugna att lämna dansgolvet! Aw -wait for it- soome! Abbaresultaten och utegångsbilderna bjuder jag på en annan dag.


Glebe!




Le market!








































Fastnade här en stund och längtade hem lite. Fast bara lite.




Askul film!



Dag 14 tog orken oss så långt som till Oxford Street och Sushitrain för lite lyxigt bakismunch. Sen var det bara hem och lägga Elin en stund innan vi mötte upp hennes kompis Hannes med Jonas x2 för att käka middag! Vi råkade vara lite sent ute men efter en överdrivet lång promenad lyckades vi tillslut hitta en riktigt mysig chippchoppar resturang nära George street där vi fick den välförtjänta middagen. Och så en mjukglass doppad i choklad för 1 dollar på Hungry Jacks till efterrätt?! Strålande Sickan! Skönt avslut på den dagen och dem två veckorna som gått!

Surfin Bird!



Hej hopp i lingonskogen! Det var inte igår. Tiden rinner och vi har hunnit tagit oss från Bali, till Lombok, tillbaka till Bali, från Bali till Perth och från Perth till Sydney sen sist. På Bali hängde vi mest i Kuta, käkade Nasi Goreng Ayam, drog en surflektion, körde gräsklipparn med resten av svennebananerna på Skygarden om nätterna och sprang genom ösregnet då och då. Hej regnperiod! När vi surfade var det dock superbra väder dagen till ära och vi glömde smörja in oss... Det var därför jag höll mig i vattnet stora delar av tiden. Fast nog stod jag allt också! Det såg mörkt ut när vi övade på stranden men när jag kom i vattnet och slutade tänka gick det hur bra som helst! Innan vi drog från Bali hälsade vi på Gili Island också, en ögrupp utanför Lombok utan poliser och motordrivna fordon. Sooft. Där käkade vi god mat, låg på stranden i 20 minuter innan regnperioden gjorde sig påmind igen och mös runt på den fina ön. Båtresan dit var inte ett dugg värd någonstans och för första gången någonsin hängde jag med dem coola ute på deck! BUU.


Strawberryshakepaus på Legian streeten.


Minnesmonumentet, för dig som inte kommer ihåg vilken klubb du ska till är det bara att åka dit.


Allas vårat Skygarden.


Surfskolan!


Gili Trawangan!






Det tog 30 minuter att få in en fruktcocktail men annars gillade jag det här stället precis vid "hamnen"


Strandpromenaden.


Vårt mest prisvärda rum!






Of course a horse!


En stek!!!!!!




Restaurang Egoiste servade bästa frullen på ön!



Efter en blöt kväll på Bali när vi drog en Donken träffade vi på dem något oballa men inte helt osnälla grabbarna David och Trent från Perth som erbjöd oss tak över huvudet när vi kom till Australien vilket tar oss till nästa äventyr!



Vi landande i Perth 3/3 klockan 03.00 där grabbarna hämtade oss, skjutsade hem oss till David och hans familj där vi fick ta över hans gamla rum ochh våningssäng. Efter en underbar, helt normal frukost med fullkornsbröd, flingor och mjölk tog vi oss ann Perth med våra privata guider. Dem och deras föräldrar körde runt oss överallt.

Dag 1 blev det en tur till stan, flanation på Murray och Haystreet fo some shopping, en titt på Swan Bell Tower och en glass i väldans fina Kings Park! Och icke att förglömma; familjemiddag med franska mamma, kloka pappa och storebror Christian på kvällen. Gratis är såå gott! Avslutade med en 200 grammare Black Forrest och Get him to the Greek på tv.


Murray Street om jag minns rätt. Mysig som få.


En skitfin liten medeltidsarkad på Murray Street (om jag fortfarande minns rätt)






The Swan Bell Tower.






Runt 278 trappsteg upp till Kings Park..






Minnesmonument för alla aussis som dog på Bali.




Perth!






Spanade in lite Aboriginal art.


Kings Park!


önskebrunn!














Botaniska trädgården.








Tree top walken!


Swan River och bryggeri.





Dag 2 körde vi strandtema och drog till Cotteslaw beach för lite sol, bad och konst som var utställd längs med hela stranden. En helikopter svävade förbi lite då och då på span efter hajar, världens godaste ceasarsallad wrap slank ner och ett dopp i det blå senare skjutsade deras kompis Anja oss till ett shoppingmall för en Boostjuice och lite nödvändigheter. På kvällen spanade vi in partygatan, glömde passen hemma och drog en kycklingpita på Nandos innan vi crashade.








Min favorit!











Dag 3 klev vi upp i ottan och drog en färja på The Swan River till Rottnest Island där vi hyrde cyklar och kämpade oss runt till stränder för lite sol, bad och snorkling. Cyklarna och snorklingen var inte bäst ever men dem stränderna vi hann med var vääldigt fina. Och så fick jag se en Quokka också! Gullepungen där. När solen började gå ner tog vi en läckande(?) färja hem, käkade familjemiddag, svidade om, drog en drink eller två och gav oss ut igen. Först blev det en ölrunda på en bar som Christians kompis hyrt för födelsedagsmingel, sen blev det en raggarrunda på The Deen och sist blev det en svängom på gayklubben The Court! Askalas.


Hamnen!


Lite guidad tur på The Swan River, som for övrigt har svarta svanar, hur rockigt är inte det!






Cykeluthyrningen som hade skapligt lång kö och skapligt dåliga cyklar kvar till oss. Mer träning åt Felicia!




The Bakery som hade hur mycket smaskigheter som helst och jag kommer ut med en jäst avokadowrap..




Har glömnt bort namnet på den här lilla stranden men fin var den!


















Rottnest Islands rosa sjöar!


Vi var på väg till Parker Point dar man kan snorkla efter kartor i vattnet men cyklarna svek oss..


Så vi drog till Basin Beach och snorklade istället. Jag fick storlek XL(?) på mina simfötter så jag fick kämpa lite.


Min första date med en Quokka! Kunde inte gått bättre!


Ferre på gerre pantertanten kirrar toilet paper!

Dag 4 drog vi efter en sovmorgon till AQUA, Australiens näst största akvarium och kollade på lite firrar innan vi drog till Fremantle och åt världens mysigaste middag på Cicerellos i den väldigt fina hamnen! Efter some flanation i hippeområdet med alla möjliga caféer och en rolig marknad köpte vi på oss massor av godis och drog till Kings Park där vi hyrde beanbags och kollade på utomhusbio! Så jäkla coolt. How Do You Know under stjärnklar himmel med min nyfunna kärlek jordgubbslakrits. ASgött!


Aqua Aquarium!


Den fina hamnenpromenaden som ledde raka vägen till ett väldans trevligt shopping och resturangstråk.


Jag och barnen trakaserade dem stackars vattendjuren. å andra sidan får han skylla sig själv om han väljer att chilla ballen precis vid kanten..


Stannde till vid Fremantle War Memorial som bjuckade på en nice view.


Käkade världens mysigaste middag i hamnen, Fremantle and Mandurah.


Hej räkpastan!




Fremantle!


Utomhusbio!!! Förväntansfulla Felicia och Egendomliga Elin med en vit klick i handen..


Jag säger inget så är ingenting sagt...


På väg hem från nightmovien!


Perth by night.

Fyra nyanser av blått.





Och vad hände på Boracay då? Lång historia kort; För det första så kom vi dit efter nattflyg till Manila, natthäng på Manila airport, morgonflyg till Caticlan och så en båt på den! Smidigt som ett kylskåp. Väl där gick vi på Lonley Planets South Asia on a Shoestring (en välinvesterad bok) letade oss fram till White Beach och Bora Bora Inn och crashade i vår lilla bungalow. Granne med lastbilschaffisen och hans phille, med en myrfarm på golvet och världens skönaste och kortaste säng. Sen flyter dagarna ihop i en härlig blandning av solstek på den kritvita stranden, några simtag i det väldigt blåa vattnet, strandpromenader längs strandpromenaden, mangoshakes, bananshakes, pannkakor, rom och cola på Charles, billigaste fried ricet på Shennas Resort, frullar på Zest restaurant, dans på Summerplace, phillekebab med alla partypeaple vid shawarmaståndet längst med strandpromenaden, joggingjonglerande spännisgubbar, speedosgubben med ölflaskor runt magen, shopping i D'Mall och på Talipapa Market, eftermiddagspromenader i lågvattnet, brända knäväck, armväck, rumpväck och armhålor, Time of my life på högsta volym och to infinity and beyond! Sista dagen drog Julle, en liten phille ut oss på Island Hopping i sin farfar båt. Tillsammans med Kim och Martin från Sveadala snorklade vi, käkade vi grillat på Magic Island och kröp i grottor på Crystal Cave Island. Sen skjutsade Julle oss till Caticlan där vi tog en minibuss til Kalibo, tog in på ett döfräscht hotell som stillade min tvhunger och spenderade kvällen med drinkar och livemusik på Abre Gana för att sedan flyga från Kalibo till Manila och Manila till Jakarta.


I mellanlandningen på Manila åt jag världens onyttigaste frukost på värsta kanelbullecafét! YUM!


D'Mall Avenue!


Bränd woman walking.






Partypalm!




Mango dahquiri på Shennas!






Lite svennehäng och en spexig man i sina bästa år på den!


Vårt crib!


Master bedroom.


Den lilla labyrinten av hotell på väg ut till stranden från vårt hangout. Maasaaage?!


En helt vanlig eftermiddag på White Beach.


Strandpromenaden!


Meet me here in the middle of the night!


Lågvattenmode!






Prisvärda rom och colas på Charles då!


Jag och Kim!


Elin och Martin!


Summerplace!


From Boracay with love!








Vårt hangout med en av dem godaste pannkakskakorna någonsin och Elins pillepojkvän.




Klart vi cruisade med Julles farfars båt!








Flisan och Kimpan fråm Sweden.


Drog en grill på Magic Island!


















Stor trappa eller liten Elin?


Crystal Cave Island!


Jag och Kim på äventyr i caves with water in the caves!


Jag vet inte vad det är för fin sten men guiden sa åt mig att ställa mig där.




Lite underhållning i form av örnar i bur på väg till grotta nummer 2!


Innan jag krälade in i det lilla hålet till grotta nummer 2!














Utgång = hemgång.




Smaksensationer på Abre Gana i Kalibo!



I Jakarta fick vi i övrigt problem eftersom Batavia Air (kom ihåg bajsnamnet) strulat upp vår bokning och inte hade några biljetter till Bali åt oss! KUL! Som tur var hittade vi två guldklimpar som räddade oss från totalt breakdown och lät oss chilla på deras kontor, kolla internet, skjutsa oss mellan olika terminaler, fixa nya biljetter Och slutligen checkade is oss. Vi kände oss som två små barn som flög utan mamma och pappa. Efter x antal timmar på Jakarta airport och (underbara) Starbucks är vi nu på BALI! Gött är bara förnamnet. FAST det regnar tyvärr en del. BU.


RSS 2.0