Scenic moments.



Dag 6 Vaknade vi upp i ett soligt Glenorchy, livs levande Men en gnutta kissnödiga. Drog en frulle vid sjön innan vi bestämde oss för att köra till Routeburn för att tracka lite om our own. Parka Conny, blev halvt attackerade av en liten fågel som Elin konstaterade säkert kom från Narnia och promenerade genom skogen en bra bit innan vi kom fram till Lake Sylivan där vi konstaterade att vårt lilla äventyr faktiskt var Värt! Det var inte helt oväntat asnize. Efter friluftslivet drog vi tillbaka till Queenstown för en mjukglarre och flanation på dem mysiga gatorna med souviniraffärer i drivor. Dagens camping blev Car Park i Frankton där vi fick köpa begagnade handdukar (HAHA) och ta en stekhet dusch! Backpackerpoäng! Felicia 1 - Lyx 0.



















Dag 7 Vaknade vi upp till halvrisigt väder, chillade ballen i tvrummet på campingen innan fötterna inte kunde ta mer kyla och ryggen gjorde ont av dem trasiga sofforna.. Lyxade till det med en Subwaymacka och en mjukglarre på den innan vår ROADTRIP! Från Queenstown mot Te Anau. Det bjöds som vanligt på vacker view men regnet gjorde det svårt den har gången. Gasade förbi cykelkstackaren vi vinkat av cirkus tre timmar tidigare från campingen och tyckte lite synd om honom innan vi upptäckte att bensinmätaren lös. Oups. Klarade oss på håret till Te Anue, fick varsit psykbryt innan solen tittade fram och vi gick för att veckohandla. Det fick bli lite cider och godis efter dagens strapatser och efter noga övervägande har vi kommit fram till att Turkish Delight choklad får godkänt och turkish delight fudge inte rikitgt håller måttet. (Efter att ha spanat in Narnia fick vi dille på turkish delight. Den som kollat på den rullen kan Inte komma och säga att det inte ser för jäkla gott ut när Edmund munchar turkdelikatessen) Sen försökte vi boka en utflykt till Milford Sound som gick sådär vilket vi firade med lyxmidag alá rostade/stekta potatisklyftor med snoppkorv och en äkta cider!













Dag 8 Gick vi upp i ottan och ringde Southern Discovery som vi försökt boka utflykten med vilket gick sketbra den här gången för vi stod med på passagerar- listan! Göött. Packade väskorna, blev upphämtade och satta på bussen mot Fiordland och Milford Sounds! Klickade med ett nice par (alá päronmaterial) från Florida som gav oss numret till dem och deras barn ifall vi ville slå en pling när vi kom dit (och vi inte fått nog av sånt i Perth) Det är något med gamlingar, ynglingar och oss. Chaffisen dillade i alla fall på hela vägen, stannnade till vid Mirror Lakes, Monkey..någonting, The Chasm och Homer Tunnle innan vi kom fram till Milford Sound och båten som skulle ragga oss runt fjorden! Det bjuckades på picknick på deck, vattenfall, sälar, tasmanska havet och berg innan vi dragit ett varv och somnade på bussen hem igen. Och sen då! ROADTRIP. Tillbaka till Queenstown för en sleepover i Frankton innan nästa äventyr!































































Dag 9 Bar det av mot Fox Glacier med Franz Josef som mål! Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Sicket landskap! Det ändras hela tiden och vi måste fotostanna stup i kvarren. (Ni kommer spy på vackra landskap när jag är klar!) Dessutom så har vädret förbättrats längs kusten så glassprovarpauser är numera också ett måste. Kom över Puzzleworld på vägen och gick på deras illusionutställning innan vi, precis lagom till mörkret kom vi fram till Fox Glacier, röjde Conny och hittade till vår stora glädje elsladden som vi trott att vi inte fått med och som jag lagt på ett alldeles för smart ställe..My bad. Power to the peaple i alla fall! Festade loss med korv (investerade i 1kg när vi storhandlade) framför tvn innan vi lyxade till det med en laddad dator(!) och en film på den!




































































Hej mamma!





















































Dag 10 drog vi en promenad till glaciären Franz Josef då! Hur häftigt som helst. Och så några vattenfall på vägen. Har jag sagt att det här landskapet är helt uppåt väggarna vackert?! Nya Zeeland ba langar vackra views av hela tiden olika landskap längs vägarna och små promenader man kan stanna vid som tar en till olika fina saker att titta på. På väg till Franz Josef svängde vi förbi ett fett vattenfall 5 minuters promiss från vägen ba langa! Kalasfint. När vi njutit klart vid Franz Josef blev det ROADTRIP! Och vi styrde Conny mot Greymouth med Pancakes Rocks som mål. Tanken var ju att festa loss på pannkakor vid pannkaksklipporna Men eftersom heela vägen dit bjöd på fotovänliga views av kust och berg så kom vi en gnutta försent och cafét höll precis på att stänga. Men pannkaksklipporna var häftiga så det räckte och blev över så det gjorde inget! Dessutom hittade vi en jättefin bänk i solen där vi kunde slå upp köket och festa loss på vår KÖRV! Yum. En timme körning senare blev det mörkt och vi campade loss i Westport. Där hade vi fräshaste toaletterna med musik på för övrigt. Hej plus i kanten!



































































Nu Maste jag dra Igen. Bilderna kan vara i oordning men jag vet att ni alskar mig ando! PUSS

Kommentarer
Postat av: ellen

jag dör av avundsjuka! smack my bitch up!

2011-04-05 @ 21:55:01
URL: http://sailorgirl.blogg.se/
Postat av: FELICIA

haha, hoppas du mor lite battre nar jag sager att vi har det lite jobbigt nar det regnar och vi har trottnat po att spela kort?! puss pore!

2011-04-07 @ 02:26:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0